ВИПУСКНИЦЯ ХДАДМ ОТРИМАЛА ВИСОКУ ВІДЗНАКУ АВСТРІЙСЬКОГО УРЯДУ

 

Успішно завершивши у 1989 р. навчання на кафедрі графічного дизайну ХДАДМ, Інна Павлечка-Тумаркіна продовжила освіту у Відні, де отримала магістерські ступені у двох вишах відразу — в Академії образотворчих мистецтв і в Академії прикладних мистецтв.

З 1990 року Інна розпочала і свою викладацьку кар’єру. Протягом 27 років вона навчає тонкощам мистецької справи — спочатку студентів Віденської академії образотворчих мистецтв, а згодом учнів державної гімназії Корнойбург. Педагогічна і просвітницька праця не обмежується для Інни стінами учбового закладу — невтомна харків’янка перетворила власний будинок на справжню мистецьку резиденцію, де проводить численні майстер-класи, арт-експерименти та виставки.

4 жовтня Інна Павлечка-Тумаркін отримала найвищу урядову відзнаку – Велику золоту медаль за вагомий особистий внесок до розвитку культури і мистецтва. Нагороду вручила мисткині міністр внутрішніх справ Австрії, президент землі Нижня Австрія Йоганна Мікл-Лейтнер.

ХДАДМ з гордістю вітає свою випускницю із заслуженою нагородою і бажає їй подальших успіхів у творчій та педагогічній роботі!