ПЕРСОНАЛЬНА ВИСТАВКА ОЛЕГА ВЕКЛЕНКО «КАЛІГРАФІЯ ДЖАЗУ: ГРАФІЧНІ ІМПРОВІЗАЦІЇ»

В березні місяці у виставковому залі Харківського художнього музею проходить персональна виставка викладача кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олега Векленко «Каліграфія джазу: графічні імпровізації».

Серія графічних імпровізацій створена на невеличкому фестивалі "Gitten Jazz Fest" у Криму, влітку 2013-го. Це відбувалось у дружній, майже сімейній атмосфері джем-сейшенів безпосередньо під супровід майстерних джазових композицій.

Джаз… Ритмічна мелодія тонко інструментованих звуків блискавично перетворюється в нестримне цунамі, що змітає залишки свідомості не залишаючи жодного шансу хоч якось зрозуміти це. Короткі вибухові брейки труби і сольні саунди саксофону час від часу супроводжує розсипчаста дроб ударних. Динамічна мелодія бі-бопу безжальними стрілами пронизує мозок, заставляє тіло напружуватись, ледь стримувати дивне бажання невпинного ритмічного руху услід за потоком звуків, щ вихором злітають і розсипаються невидимим феєрверком в нічному зірковому небі.

І тільки маркер, міцно затиснутий нечутливими занімілими пальцями, безнадійно намагається встигнути за бурунами мелодій, сам по собі, спонтанно-миттєво виписує осцилограму шалених ритмів, залишаючи на маленькому клаптику паперу незбагненні космічні траєкторії – графічні інтерпретації дивовижних звукових комбінацій.

(За матеріалами Харківського художнього музею)