ПРЕЗЕНТАЦІЯ КАТАЛОГУ 10-Ї ТРИЄНАЛЕ «4-Й БЛОК»

15.02.2019 у ХДАДМ пройшла презентація каталогу 10-ї триєнале «4-й блок».
Засновник та ідейний генератор Олег Векленко разом з Марією Норазян – представником графічної студії «ГРАФПРОМ», якій, за словами Олега Векленко, триєнале зобов’язана своїм існуванням, розповіли про моменти створення цьогорічного каталогу. Над дизайном та змістом цього історичного видання працювали Тетяна Борзунова представник однієї з перших і успішних граф студій України - «3Z», студія «ГРАФПРОМ», мистецтвознавці, студенти ХДАДМ.

Видавництво каталогу стало можливим завдяки отриманому гранту. Стараннями Марії Мануйленко, випускниці кафедри Мистецтвознавства ХДАДМ, а нині успішного арт - менеджера, проект був представлений до Українського культурного фонду, журі фонду високо оцінили суть проекту, він отримав 82 бали зі 100…. і грошовий грант. За словами Марії, це добра ознака зацікавленості українського суспільства у розвитку графічного дизайну та плакатного мистецтва в країні.

Однією з умов отримання гранту було не продавати каталог а дарувати, тому бібліотека ХДАДМ, волонтери, активні студенти НТУ «ХПІ», всі причетні до проведення триєнале отримали у подарунок примірник каталогу, серед них:
Володимир Лесняк, професор кафедри графічного дизайну ХДАДМ,
Любов Негатіна, представник «Чорнобольської історичної майстерні»,
Володимир Какурін, майбутній експерт УКФ,
Марія Мануйленко, арт-менеджер 4-го блоку,
Тетяна Новікова, дитяча платформа 4-й блок,
Саша Малер,
Саша Шматко,,
Соня Кардаш,та інші...
Також бібліотека ХДАДМ отримала у подарунок комплект каталогів до всіх триєнале, починаючи з першої. Тому студенти ХДАДМ можуть ознайомитися з історією створення, проведення, існування триєнале за довге 30-річчя.
Плани на майбутнє: створення на платформі ХДАДМ «Музею 4-й блок», для чого вже зроблені перші кроки. Під керівництвом завідуючого кафедрою Візуальних практик Володимира Погорельчука розроблені проекти інтер’єру майбутнього музею. Тож справа за малим – отримати грант.
Сподіватимемось що це по силах дружньому творчому колективу.
Фоторепортаж: Олександр Сурков