ІІ СТУДЕНТСЬКИЙ КОНКУРС З ФОРМОУТВОРЕННЯ «FORMOOBRAZ–2017»

 

Харківська державна академія дизайну і мистецтв проводить студентську виставку-конкурс творчих робіт з формоутворення «Formoobraz» серед студентів різних спеціалізацій задля можливості професійного росту і розвинення творчих здібностей талановитої молоді. Формоутворення є одним з вирішальних процесів у творчості дизайнера, оскільки в ньому закріплюються як функціональні характеристики об’єкту так і його образне рішення. Аналізуючи нові тенденції, що склалися сьогодні у формоутворенні, можна визначити, що цей процес являє собою не тільки побудову матеріальних конструкцій (форм), а це, у першу чергу, створення певних законів, концепцій, відповідно яким відтворюються нові концепти.

Темою Конкурсу 2017 року є трансформація (перетворення форми, виду та істотних властивостей об’єкту). Ідея полягає у виявленні образів через загострення найбільш характерних рис, додаванні необхідних елементів, новому трактуванні природних форм.

 

Умови конкурсу:

· Учасниками конкурсу можуть бути студенти Харківської державної академії дизайну і мистецтв, які навчаються на спеціалізаціях, де викладається предмет формоутворення.
· Кожен учасник або група учасників має право подати до 3-х робіт у номінацію. На роботі обов’язковим є розташування логотипу Formoobraz–2017. Розмір 60х8 мм, правий кут знизу, 15-20 мм від краю аркуша. Допустима інверсія логотипу. Файли приймаються разом з  реєстраційною формою учасника1. Скачати логотип і реєстраційну форму.
· Участь у конкурсі безкоштовна. Приймаються роботи, відповідні заявленим номінаціям, та в яких дотримано етичних норм.
· Усі учасники отримують сертифікати учасника конкурсу.
· Переможці конкурсу будуть відзначені дипломами.
· Усі зразки виставкових форм буде внесено до каталогу учасників конкурсу.
· До складу журі входять представники кафедр ХДАДМ.

 

Номінації:

Концептуальна ідея. Форма та стиль. Архітектурна комбінаторика. Екодизайн.

Технологічні умови:

Об’єкти мають бути виконані у матеріалі (вибір матеріалу необмежений), розміри від 70 см та більше.

 

Роботи  та реєстраційну форму надсилати до 1 жовтня 2017 року на електрону адресу: ksada.formoobraz@gmail.com.

   

Організатор:  кафедра графічного дизайну ХДАДМ https://www.facebook.com/ksadagd/ 

Телефон: (057) 706-28-11

До заявки на участь у конкурсі додаються:

• опис зразка творчої роботи з формоутворення українською мовою (до 100 слів) із зазначенням особливостей матеріалу, конструкції, дизайну, технології виготовлення та інших переваг (роздруківка та електронна версія у форматах: *.doc  або *.txt);
• зображення зразка творчої роботи з формоутворення (електронна версія у форматах: растровий — *.tiff, *.jpeg, *.png, *.psd (CMYK, 300 dpi);
• зразок творчої роботи з формоутворення.