ДРУГИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «КРЕАТИВНА УКРАЇНА»

8- 9 листопада 2018 р. у м. Київ відбувся Другий Міжнародний форум “Креативна Україна”, на якому випала нагода побувати Н. Нечепуренко - студентки факультету “Дизайн середовища”, освітньої програми “Художньо-педагогічна терапія”. Для неї це був цінний досвід зустрічі зі світом креативу, дизайну, можливість поспілкуватись з керівниками різних інституцій України, Європейського союзу, розповісти про Проекти, які народжуються, здійснюються студентами і викладачами Харківської державної академії дизайну і мистецтв.
Форум став платформою для політично-експертного обговорення з метою формування державної політики у сфері культурних і креативних індустрій.
У заході приймали участь Перм’єр-міністр України В. Гройсман, Міністр культури України Є. Нищук, Голова Представництва ЄС в Україні, Надзвичайний і Повноважений Посол ЄС в Україні Хюґ Мінґіреллі, представники європейських міністерств культури та посольств країн ЄС і Східного партнерства.
Своїм досвідом та стратегією розвитку креативних індустрій в України поділилися представники найвідоміших організацій світу, а саме: Британської Ради в Україні (програма Culture Bridges), Ґете-Інституту в Німеччині та в Україні, фонду IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives та креативної спільноти IZONE, які створюють культурні продукти та підтримують молодих митців, агенції з креативних індустрій “Tom Fleming Creative Consultancy”, бюро “ZOTOV&CO” та школи урбаністики CANactions School, urban therapist Філ Вуд та багато інших.
В рамках форуму відбулася спеціальні сесії «Дизайн», на якій говорили про дизайн як невід’ємну частину бізнесу у сучасному світі, а також про напрями та перспективи розвитку дизайну в Україні та сесія “Фешн”, на якій говорили про досягнення українськоЇ індустрії моди на міжнародній арені.