ТЕАТРАЛЬНО-ДИЗАЙНЕРСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ "ЖИВИ!"

27 серпня у Харкові добіг кінця IX- й Міжнародний театрально-дизайнерський фестиваль «Живи!». Впродовж 22 – 27 серпня на театральних майданчиках міста було показано понад 30 вистав театральних колективів з декількох міст України та Білорусі. На цих виставах в якості глядачів були присутні 20 молодих дизайнерів з Харкова, Києва, Львова, Запоріжжя, Черкас, Бахмута, Каменського та інших міст. Одночасно з основною, театральною, частиною фестивалю, на майданчику «ХупромLOFT» (ХДАДМ) відбувся дизайнерський workshop-інтенсив, де молоді дизайнери, учасники фестивалю, працювали над афішами для вистав, які вони побачили напередодні. Головними майстрами цієї частини «Живи!» були всесвітньо відомі дизайнери-графіки з Польщі, Словаччини й РФ: Рене Вавржкевич (Варшава), Микола Коваленко (Київ/Братислава) та Дмитро Захаров (Москва). За 5 днів інтенсиву було створено понад 130 ескізів/скетчів афіш; 80 з них було представлено 27 серпня на великому екрані ХНАТОБ під час закриття фестивалю. Координаторами та дизайнерами верк-шоп-интенсиву від ХДАДМ були: викладачі кафедри ГД: О. Векленко, В. Гальченко, К. Павленко (дизайн рекламної продукції фестивалю) й студентка 5 курсу ГД – А. Брагіна (дизайн айдентики «Живи!»).

Вперше за часи проведення фестивалю «Живи!» [1-й відбувся в Харкові ще у 2006-му], ведучі дизайнерського верк-шоп-интенсиву відмітили дев'ять з кращих театральних афіш створених у рамках IX-го фесту.

Вибір Р. Вавржкевича:
1. Надія Величко (Харків)
2. Олександра Шматко (Харків)
3. Микита Шилимов (Харків)

Вибір Н. Коваленка:
1. Ольга Терещенко (Київ)
2. Марія Вышедская (Бахмут)
3. Ліна Якобчук (Київ)

Вибір Д. Захарова:
1. Грета Спрягайло (Харків)
2. Микита Шилимов (Харків)
3. Анастасія Долуда (Харків)

Таким чином, ім'я Микиты Шилимова згадане двічі, і, він став абсолютним рекордсменом цього неофіційного дизайнерського змагання. У жовтні місяці, у виставковому залі ХДАДМ, відбудеться підсумкова виставка плакатів, доопрацьованих (в он-лайн режимі), під керівництвом Вавржкевича, Коваленка і Захарова.