ВИСТАВКА ОЛІ ФЕДОРОВОЇ «CHERVONE»

30 березня 2018 року в арт-просторі Hudpromloft відбулось відкриття виставки «Chervone», авторкою якої стала молода мисткиня, випускниця ХДАДМ Оля Федорова.

Оля Федорова – лауреат фестивалю «Non Stop Media VIII», фіналіст конкурсу молодих художників МУХІ 2017, фіналіст та переможець конкурсу сучасного мистецтва ім. Натана Альтмана, автор персональних проектів та учасник колективних виставок та резиденцій в Києві, Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі, Любліні.

Представлені роботи – спроба авторки дослідити особисту пам’ять, звернення до минулого як методу визначення власного розташування в системі координат теперішнього.

В експозиції представлені перші спроби мисткині у сфері візуальних та концептуальних практик. Й хоча сьогодні вони вже далекі від авторського світобачення, але вони є тими невід’ємними елементами, що складають її творчу ідентичність. Ця ідея виражена у метафорі червоного – нитки в полотні, або мотузки, яку неможливо вилучити, не зруйнувавши цілісність усієї структури.

За словами мисткині, цей проект вона сприймає як крок на шляху відновлення цілісності власного «Я» та гармонії з самою собою.

Виставка триватиме до 19 квітня 2018 року.