ПОДОРОЖ ДО МЮНХЕНА

Мюнхен - одне з найцікавіших міст Німеччини. Студент Денис Калінченков, який навчається на 1 курсі магістратури по програмі «Іноваційний дизайн» Харківської державної академії дизайну і мистецтв, нещодавно повернувся з м. Мюнхена (Германія), куди він був направлений для збору матеріалів по темі магістерської роботи. Йому вдалося відвідати більше 15 різних музеїв, виставок, галерей. Найбільше враження на нього справили три так звані «пінокотеки», де витвори мистецтва розділені згідно часу їх створіння.

Великий інтерес викликав Баварський національний музей, де представлена культура та прикладне мистецтво, починаючи з часів раннього Cередньовіччя. Особливо вразили керамічні вироби, дитячі іграшки, книги, зброя та обладунки середньовічних лицарів. Індивідуальної уваги заслуговують вироби з деревини – це меблі з вражаючими різбленими орнаментами, дерев’яна сульптура, меблі з інкрустацією.

Денису вдалося за цю поїздку не тільки побачити багато нового, а й зібрати матеріал по темі майбутньої магістрської роботи.