ЯК ПУБЛІКУВАТИСЯ В МІЖНАРОДНИХ РЕЦЕНЗОВАНИХ ВИДАННЯХ

До уваги викладачів та аспірантів ХДАДМ!

Кафедра педагогіки та іноземної філології пропонує матеріали за міжнародними тренінгами Офісу Програми імені Фулбрайта в Україні для науково-педагогічних працівників і аспірантів «Як публікуватися в міжнародних рецензованих виданнях».

Повна інформація щодо тренінгів, які відбулися у Києві, Львові і Харкові є на сайті Міністерства освіти і науки України. http://mon.gov.ua/activity/nauka/atestacziya-kadriv-vishhoyi-kvalifikacziyi/yak-publikuvatisya-v-mizhnarodnix-reczenzovanix-vidannyax.html

Ви маєте можливість стати учасником онлайн-тренінгів та завантажити повний обсяг матеріалів доповідачів з різних країн світу. Спікери тренінгу – іноземні дослідники-учасники програми Фулбрайта в Україні та вітчизняні науковці, які мають досвід міжнародних публікацій. Ви дізнаєтесь, як шукати якісні видання та подавати публікації, які є вимоги до оформлення робіт, які є західні стандарти академічного письма та ін.

Як неодноразово було зазначено на тренінгах, міжнародних журналів, готових до співпраці з науковцями, існує дуже багато.

Корисні посилання були представлені в презентаціях спікерів. Особливо рекомендуємо приділити увагу презентації Нейтана Пікетта «Finding the Right Journals to Publish in».

Також пропонуємо сайт http://www.journalmetrics.com/, де є список міжнародних видань, і де Ви можете оцінити рейтинг кожного видання, оскільки там представлені 3 показники для журналів

Source Normalized Impact per Paper (SNIP)
The Impact per Publication (IPP)
SCImago Journal Rank (SJR)

Користуватися сайтом дуже просто. В графі пошуку Journal title key word треба вбити ключове слово, наприклад, слово «education». Сортуємо за індексом, який нас цікавить. Отримуємо результат – 850 журналів. На першому місці, якщо сортувати за SJR, – Review of Educational Research. Переходимо на сайт журналу http://rer.sagepub.com/content/84/1.toc і бачимо одразу справа віконце Submit a Manuscript.

Для тих, хто не має підписки на журнал, на сайті є безкоштовні приклади статей, щоб зрозуміти, в якому стилі подаються публікації до цього журналу.

Бажаємо успіху! За додатковою інформацією звертайтесь на кафедру педагогіки та іноземної філології.