ВИСТАВКА ВІДРЕСТАВРОВАНИХ ТВОРІВ МИСТЕЦТВА
В СУМСЬКОМУ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЇ

За підтримки управління культури обласної державної адміністрації, відповідно до програми ІСОМ «Відновлення і реставрація культурної спадщини» у музеї ім. Н. Онацького відкрито виставку «Відреставровані шедеври» з Сумських музеїв – художнього і краєзнавчого – та проведено обласний семінар-практикум «Актуальні питання збереження мистецьких цінностей в музеях Сумщини» для директорів та науковців з 16 державних музеїв області.

На виставці були експоновані твори сакрально мистецтва, які були відреставровані на кафедрі реставрації та експертизи творів мистецтва ХДАДМ протягом останніх років.

Присутні ознайомилися й з автентичними зразками декоративного мистецтва, номінованими до списку нематеріальної культурної спадщини, з колекції СОХМ ім. Н. Онацького, співпрацею художнього музею з творчими спілками в питаннях виставкової та експозиційної діяльності. На оновленій постійно діючій експозиції співробітники музею поділилися досвідом з наукової роботи по атрибуції творів західноєвропейського декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.