ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПЛЕНЕР У М. ВИЖНИЦЯ

8.10. – 15.10.2018 р.. відбувся ІІІ Всеукраїнський пленер у м. Вижниця Чернівецької області. Фундатором пленеру став факультет архітектури та декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича при участи Вижницької районної адміністрації.

В пленері прийняли участь викладачі та студенти мистецьких закладів Києва, Харкова та Чернівців. Харківську державну академію дизайну і мистецтв представляли доцент, кандидат мистецтвознавства Шуліка В.В. та магістрант спеціалізації реставрація - візуальні практики Дьоміна В.С.

Під час пленеру відбулись майстер-класи для студентів Чернівецького національного університету
ім. Ю. Федьковича, виставка творчих робіт учасників пленеру у Вижницькому будинку художників,
урок малювання для учнів Вижницької спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивчення мистецьких дисциплін.

Для студентів Чернівецького національного університету, Вижницького коледжу декоративно-прикладного мистецтва, учнів Вижницької спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивчення мистецьких дисциплін відбулась презентація Харківської державної академії дизайну і мистецтв, а також лекція про науково-реставраційну діяльність харківських реставраторів.

Частину зроблених на пленері творів було передано до художньої галереї Вижницької спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивчення мистецьких дисциплін.
Всі учасники пленеру були нагороджені подяками Вижницької районної адміністрації.