ЖИВОПИС З МЕТОДФОНДУ ХДАДМ В ЕКСПОЗИЦІЇ «ХУДОЖНЬОЇ ГАЛЕРЕЇ» М.ЧУГУЇВ
НОВІ ЛОКАЦІЇ ДЛЯ КУРАТОРІВ ХДАДМ

З ініціативи Ольги Поманицької, завідувачки відділом «Художня галерея» м. Чугуїв, та Василя Ганоцького, завідуючого кафедри живопису ХДАДМ, відбулося відкриття виставки, присвяченої традиціям Харківської живописної школи 50-70 років ХХ століття.

Виставка робіт з методичного фонду ХДАДМ, фонду кафедри живопису та приватної колекції завідувача кафедри реставрації та експертизи творів мистецтва Анатолія ДОЛУДИ триває у прекрасному виставковому просторі Художньої галереї Художньо-меморіального музею І.Ю.Рєпіна м. Чугуїв.

Співробітникам галереї вдалося створити вишукану, бездоганну експозицію з харківських робіт та забезпечити відповідний портретний контекст з фондів самої галереї: роботи визнаних митців Бесєдіна, Ковтуна, Ганоцького, та інших .

Студентські роботи другої половини ХХ століття надають уяву про майстерність, традиції викладання живопису.

Виставку відвідали і студенти 1 курсу ХДАДМ спеціалізації «Кураторство та галерейна діяльність».

Їх очікувала гостинна зустріч та ауді-екскурсія Будинком Рєпіна від завідуючої комплексом Марини Лантрат, випускниці кафедри теорії і історії мистецтв, спеціалізації «Мистецтвознавство», тож студенти відчули перспективу професії в управлінні серйозними проєктами.

Зі студентами спілкувалась також Ольга Поманицька. Вони мали змогу спуститися у підвали Штабу військових поселень, відвідати потенційні виставкові локації та отримали умовне завдання підготувати мистецький проєкт у старовинних стінах.