В ЧУГУЇВІ ВІДКРИЛАСЬ ВИСТАВКА "РОЗТАЛЬ"

29 травня в Чугуївській художній галереї лауреатів премії ім. Рєпіна відбулось відкриття виставки пастелей та акварелей "Розталь". Ще напочатку цієї весни організатори проекту, КПЦ "Дім Нюрнбергу" та корпорація "Консалтінгова група "Рубаненко та партнери", зібрали роботи 32 майстрів, що працюють у цих техніках, у виставковій залі "Гостиної на Дворянській". Проект викликав велике зацікавлення глядачів, тож було вирішено показати його й на батьківщині Рєпіна.

Серед авторів були як відомі художники з Харкова (Віра Чурсіна, Володимир Кравець, Михайло Сватула, Тетяна Голобородько, Валерій Заліщук, Олексій Буднік, Євгеній Олексієнко, Юрій Блінов, Володимир Міронов, Ала Радомська, Леонід Пономарьов, Євгеній Єгоров) і Чугуєва (Сергій Коморний, Сергій  та Валентина Качини, Юрій Пашков, Володимир Непомнящій), так і молоді Харківські автори, серед яких - студенти та випускниники, аспіранти ХДАДМ (Аретм Смородін, Юрій Сосницький, Катерина Бикова, Єлена Борисова, Артем Супрун, Ольга Скоробогатова, Ганна Ковган, Вікторія Сологубова, Дар'я Халіна, Тетяна Шендрик, Тетяна Булгакова).

Головною метою кураторів виставки було показати усе розмаїття та потенціал, що дають такі делікатні техніки, як пастель і акварель. Серед представлених робіт присутні три основні жанри - пейзаж (ландшафтний, архітектурний та морський), натюрморт та портрет. Такий "калейдоскоп" дозволяє глибше осягнути унікальність акварелі і пастелі як видів мистецтва, що поєднують у собі гостроту спостережень з живописним відчуттям кольору, традиціоналізм та новаторство.

Привітати митців із відкриттям прийшли представники міської адміністрації Чугуєва та директор Художньо-меморіального музею ім. І.Ю. Рєпіна Світлана Бучаста.

Від Чугуївських митців виступили лауреат міжнародної премії ім. Рєпіна Сергій Коморний та Сергій Качин.

Від імені харків'ян виступили завідувач кафедри "Дизайну" Харківського національного педагогічного університету Яна Чеботова, Марина Пономаренко та викладач кафедри реставрації ХДАДМ В'ячеслав Шуліка.