УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА ХДАДМ ЛЮДМИЛИ ГОРБАТЕНКО
У МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ У МІСТІ ЄРЕВАН (ВІРМЕНІЯ)

З 2 вересня 2019 року у виставковій залі Спілки Архітекторів Вірменії відкрито міжнарожну художню виставку «ПІНАКОТЕКА» у місті Єреван, Вірменія. В еспозиції представлено роботи художниці, члена Національної спілки художників України, доцента кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв Людмили Горбатенко.

Організатор виставки - громадська організація «Об'єднання митців-вірмен України», діяльність якої націлена на збереження і примноження мистецької спадщини вірменського народу і розвиток культурних зв'язків. Проект реалізується за підтримки Посольства України у Вірменії, Почесного консульства Республіки Вірменії в Харківській і Сумській областях та Департаменту культури Харківської міської ради.

Це четверта виставка довгострокового авторського проекту 'PINAX. ARM - UA ', ініціатором якого
є Астер Манукян. Концептуальна основа 'PINAX. ARM - UA '- не втрачати актуальності питання зміцнення культурних зв'язків, що здавна існують між державами Україною та Вірменією. Експозицію складають твори живопису і скульптури, які автори самостійно обрали для участі в проекті. Організатори та експоненти щиро вірять в те, що роботи не залишать байдужими ні досвідчених мистецтвами фахівців, ні представників широкої глядацької аудиторії.

Автори робіт, представлених на виставці:
Гаяне Арушанян (Київ, Україна);
Самвел Будагян (Єреван, Вірменія);
Замок Саргсян (Єреван, Вірменія);
Аветіс Хачатрян (Єреван, Вірменія);
Людміла Горбатенко (Харків, Україна).

Роботи що обрала Людмила Горбатенко для експозиції - «Подих вогню» (винесено на афішу), «Зародження», «Рух променів» та інші складають асоціативно образні кольорові композиції, що нагадують музичні твори, в яких за допомогою ритмічної організації руху світла та кольору створюються неповторні образи, в яких кожен глядач може відчути своє бачення світу. Кольоропис, як творчий метод образотворчості, з часів перших світових модерністичних експериментів, поступово закріпився на межі асоціативного та абстрактного живопису. Наразі він став широким полем мистецьких пошуків і реалізації творчих фантазій на будь-якому етапі опанування художньою наукою.

Творити для мисткині означає постійно бути в русі, пошуках нового і незвіданого.