ПЛАКАТНА АКЦІЯ
«ШОКУЮЧІ ФАКТИ РУСИФІКАЦІЇ УКРАЇНИ»

З 20 серпня до 20 вересня 2019 року в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького тривала плакатна акція «ШОКУЮЧІ ФАКТИ РУСИФІКАЦІЇ УКРАЇНИ».
«У світовій історії жодна мова не зазнала такого страшного нищення від сусідів-ворогів, як українська від Росії. Унікальне за своїм цинізмом явище світового масштабу – нищення української мови у Росії як імперській, так, ще гірше, – у Росії комуністичній…
Плакатна акція «Шокуючи факти русифікації України» засобами типографіки та шрифтової графіки розкриває всю ганебність та цинізм дій Росії по відношенню до України.
Роботи виконали студенти кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв.
Автор ідеї, куратор акції, керівник курсу проф. Лесняк Володимир Іванович.
Автори плакатів: Разлом Ольга, Смаль Вікторія, Виноградова Марія, Срягайло Грета, Вознюк Надія, Шилімов Микита, Ткаченко Оксана, Савченко Наталія, Мороз Олександра, Кроєнко Олеся, Загребельна Оксана, Зінов’єва Олена, Шостко Альона, Лисачкова Аліна, Аноп Марія, Філенко Ольга, Сіренко Анастасія, Кулемза Анастасія, Просяник Ірина, Деркач Віктор, Решетняк Дарья, Агєєнко Гліб, Кириченко Юлія, Герман Вікторія, Козлов Сергій, Медвецька Оксана та інші.