УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ХІ-ої МІЖНАРОДНОЇ ТРІЄНАЛЕ
ЕКОЛОГІЧНОГО ПЛАКАТА «4-ий БЛОК»
У ХАРКІВСЬКІЙ ДЕРЖАВНІЙ АКАДЕМІЇ ДИЗАЙНУ І МИСТЕЦТВ

22 квітня 2021 року відкрилась ХІ-та Міжнародна трієнале екологічного плаката "4-ий БЛОК" під назвою "Changes". Трієнале присвячена розумінню і аналізу глобальних змін, що відбулися з людством за останні роки.

Трієнале проходила з 22 квітня по 30 травня 2021 року і охоплювала одразу чотири локації - ЄрміловЦентр, Чорнобильську історичну майстерню, галерею ім. Генріха Семирадського та Харківську державну академію дизайну і мистецтв. Конкурсні номінації трієнале наступні: «Чорнобиль-Фукусіма: 35-10», «Екологічна свідомість», «Ізоляція», «Худпром 100».

Назва Міжнародної трієнале «4-ий БЛОК» походить від зруйнованого вибухом у 1986 році ядерного реактора Чорнобильської атомної станції. З 1991 року захід раз на три роки демонструє останні досягнення світового плаката та інших видів сучасного мистецтва екологічного спрямування і має на меті просування екологічних і прогресивних соціальних ідей засобами дизайну.

Враження wow-ефекту справляє яскравий мультимедійний проект, підготовлений у стінах Музею еко-плаката «4-ий БЛОК» викладачами кафедри мультимедійного дизайну Михайлом Опалевим та Олександро Гуком і студентами кафедри мультимедійного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Створений у рамках XI Міжнародної трієнале екологічного плаката «4-ий БЛОК», проєкт містить комбінації 3D-моделей, відео, малюнків, текстів, анімації і аудіо. Мультимедійний дизайн піднімає візуальну комунікацію і графіку руху на новий рівень і відображає справжній дух новаторства й уяви в сучасному дизайні.