МІЖНАРОДНИЙ ПЛЕНЕР-СИМПОЗІУМ "БАРВИ НЕТІШИНА" 2019

23.09 – 7.10.2019 року, за ініціативою Міністерства культури України, в місті Нетішин, Хмельницької області, в рамках міжнародного проекту «Малі міста – великі враження» проходив пленер-симпозіум «Барви Нетішина» (куратор Павло Ротар).

У міжнародному проекті брали участь художники з Франції (Бретань), Латвії (Рига), України (Київ, Харків, Ніжин, Дніпро, Хмельницький, Миколаїв, Чернівці, Львів, Умань).

Харківську державну академію дизайну і мистецтв представляли доцент «Кафедри РЕТМ», кандидат мистецтвознавства В’ячеслав Шуліка та доцент «Кафедри Рисунка», Заслужений діяч мистецтв України Олександр Сердюк.

Головним завданням пленеру-симпозіуму було максимальне занурення учасників події в атмосферу міста Нетішина – "супутника" Хмельницької атомної електростанції та стародавніх міст історичної Волині, що знаходяться в 30-кілометровій зоні ХАЕС – Острога, Ізяслава, Славути.

Під час пленеру, за підтримки Управління культури виконавчого комітету Нетішинської міської ради , відбулись цікаві екскурсії, майстер-класи, творчі зустрічі з художниками.

Завершення пленеру-симпозіуму було відзначене проміжною виставкою, де були презентовані роботи художників, виконані під час пленеру. За умовами симпозіуму, враження, що отримують митці під час заходу повинні бути матеріалізовані в творчих роботах учасників. Твори, в подальшому, будуть презентовані на міжнародних виставках, першою з яких стане виставка в рамках міжнародного фестивалю «Французька весна» в місті Києві у 2020 році.

Всі учасники пленеру були нагороджені подяками Нетішинського міського голови.