ФЕСТИВАЛЬ "ВЕСНИ, РАДОСТІ, СВІТЛА"

З 24 березня по 8 квітня 2018 року у Харкові почав роботу ХХ Фестиваль «Весни Радості Світла", який проводиться з метою залучення молодого покоління до Краси через різні види та форми творчого самовиразу і підтримки суспільством юних обдарувань.

Організатори Фестивалю - Харківська державна академія дизайну і мистецтв, громадська організація «Психокультура», Харківська спеціалізована музично-театральна бібліотека ім. К.С. Станіславського за підтримкою Департаменту культури Харківської міської ради.

Фестиваль починає свою історію з 1999 року. За час проведення у Фестивалі взяли участь близько 3500 осіб і 30 організацій Харкова і області, а також гості з України, Росії, Китаю, Малайзії, США. Презентація XХ фестивальної виставки відбулася 24 березня 2018 року в Харківській спеціалізованій музично-театральній бібліотеці ім. К. С. Станіславського. Презентація робіт учасників Фестивалю буде виставлена в електронному вигляді на відеоканалі і на сайті громадської організації «Психокультура» в мережі Інтернет (www.psycultura.wordpress.com).

В рамках фестивалю выдбубудться заходи, де провідні фахівці проведуть для учасників Фестивалю майстер-класи з образотворчого та прикладного мистецтва. З ъх повною програмою можна ознайомитись тут

Однією з подій, що відбулась сьогодні у лабораторії мистецтва ХДАДМ, стало відкриття виставки "Метаморфози кольору". Представлені на ній роботи мають кольорознавчу основу, яка викладається студентам 1-го курсу ХДАДМ, що допомагає сформувати і систематизувати знання про основи кольору і колористики, набути навичок у виконанні колористичних площинних композицій з урахуванням отриманих відомостей про принципи та закономірності складання колірних гармонійних груп і типів, а також колористичних композицій, заснованих на психологічній дії кольорів і асоціаціях.

Знайомство з науковими основами кольорознавства в просторі мистецтва і дизайну сприяє формуванню особистості студента і відкриває широкі можливості для наукового і художньо-мистецького експериментування.

Представлені композиції виконані за визнаними законами єдності й цілісності композиції, які виявляють рух кольору в його нескінченному різноманітті. У кожній роботі виявлена індивідуальність автора, що сприяє створенню яскравих та самобутніх асоціативних образів.

Список учасників виставки ХДАДМ «Метаморфози кольору»: 1. Горбатенко Людмила
2. Бескровна Ірина
3. Бойко Олександра
4. Борисенко Марія
5. Борисенко Анастасія
6. Волоснік Марія
7. Виучейська Діана
8. Ізбаш Марія
9. Кіпр Ольга
10. Ковтун Олексій
11. Куденко Дарина
12. Лисак Анастасія
13. Манукян Анаіт
14. Повелиця Владлена
15. Процай Катерина
16. Рибалка Марія
17. Салата Олена
18. Титоренко Анастасія
19. Удовіченко Владлена
20. Черепенко Віктор
21. Школяренко Андрій
22. Фролова Яна

Після відриття відбувся майстер-клас Кольорознавство «Метаморфози кольору», який провели Горбатенко Л.П., доцент кафедри живопису, та Сухорукова Л.А., доцент кафедри мультимедійного дизайну ХДАДМ